Sommerhistorier på FiskerBladet

Mangeårigt samarbejde førte til nemt ejerskifte

Selvom Norisol-logoet er kommet op på bygningen i Hirtshals, så skinner den gamle virksomhed fortsat igennem.

Det var ikke nogen tilfældighed, at Havnens Skibsbyggeri i Hirtshals i oktober sidste år blev opkøbt af den landsdækkende service- og entreprenørvirksomhed Norisol, der blandt andet er specialister i skibsaptering. Forud for overtagelsen går nemlig et mangeårigt samarbejde.

Publisert

Sommerhistorier på FiskerBladet

Henover sommeren tager vi et tilbageblik på de bedste historier fra FiskerBladet henover årets første seks måneder.

Denne artikel blev bragt i magasinet FiskerBladet i februar 2024.

Nogle gange kan én virksomheds overtagelse af en anden virksomhed blive set som fjendtlig, kompliceret og vanskelig, og andre gange kan alt bare flaske sig og være helt og aldeles problemfri. Norisols overtagelse af Havnens Skibsbyggeri hører til den sidste af slagsen.

“Det hele gik bare op i en højere enhed. Brødrene Carsten og Torben Christensen, som har drevet Havnens Skibsbyggeri siden 1991, nærmer sig pensionsalderen, og de vil gerne forberede deres overgang til pensionisttilværelsen. Det gøres alt andet lige nemmest ved, at de på forhånd har afviklet deres virksomhed. Samtidig ville vi i Norisol gerne have en base i Hirtshals, og derfor lå det lige for, at vi i Norisol indgik en aftale om overtagelse af Havnens Skibsbyggeri,” fortæller direktør for Novisol, Region Nord, Vagner K. Jensen.

Direktør for Novisol, Region Nord, Vagner K. Jensen.

Norisol, som blandt andet er specialister i skibsaptering, har foruden hovedsædet i Glostrup afdelinger i Frederikshavn, Skælskør, Fredericia, Esbjerg, Odense, og nu er de altså også repræsenteret i Hirtshals. Og at det netop blev i den nordjyske fiskerby, at det nye skud på Norisol-stammen kom, er ikke nogen tilfældighed. Det er nemlig en del af Norisols strategi at være så tæt på kunderne som overhovedet muligt.

“Nogle gange kræver det, at man har en lokal tilknytning for at få adgang til at løse lokale opgaver, og det kan vi jo heldigvis opfylde nu, og så er det jo en kæmpe fordel, at vi kan være hos en kunde i Hirtshals meget hurtigt frem for at bruge en masse tid på vejene,” siger Vagner K. Jensen.

De hidtidige ejere, Carsten og Torben Christensen, fortsætter efter eget ønske i menige stillinger hos Norisol.

“De var kørt sur i alt det administrative, der følger med at drive en virksomhed, men elsker stadig selve det håndværk, som de er så dygtige til, så vi er glade for fortsat at have dem ansat hos Havnens Skibsbyggeri,” siger Vagner K. Jensen.

Og det er på ingen måde nyt, at de to parter samarbejder.

“Vi har gennem en længere årrække haft et tæt samarbejde med Havnens Skibsbyggeri, så de har trukket på os, når de har haft travlt, og vi på dem, når vi har haft travlt, så det er helt logisk med et fortsat samarbejde,” siger direktøren, som glæder sig til at få endnu mere travlt.

“Der er ikke nogen tvivl om, at vi med overtagelsen af Havnens Skibsbyggeri, vil stå endnu stærkere i kampen om de lokale opgaver. Der er stor mulighed for vækst på Hirtshals Havn og den omsluttende industri i Hirtshals og Hjørring, og dermed et stort potentiale. Med udgangspunkt i Hirtshals vil vi nu være i stand til at kunne levere lokal arbejdskraft, så vi kan tilbyde en bedre service til konkurrencedygtige priser,” slår Vagner K. Jensen fast.

Powered by Labrador CMS