Nordjysk fiskerihavn i konkurrence om prestigefyldt pris

Hirtshals Havn er en af ni europæiske havne, der konkurrerer om ESPO Award 2024. Hirtshals deltager med deres Greenport Scandinavia CCUS-projekt, som fokuserer på CO2-opsamling og bæredygtig vækst.

Publisert

Når den europæiske havneorganisation European Sea Ports Organisation (ESPO) til november uddeler den årlige ESPO Award, som hylder innovative projekter, der forbedrer forholdet mellem by og havn og social integration, så der der chance for, at prisen havner i Danmark.

Hirtshals Havns projekt Greenport Scandinavia CCUS Hub er nemlig blandt de ni kombattanter om prisen. Det oplyser den nordjyske havn i en pressemeddelelse.

Greenport Scandinavia, der blev lanceret i december 2022 med fokus på at skabe en komplet end-to-end CCUS-værdikæde fra CO2-udledning til permanent lagring, har et mål om at opsamle, udnytte og lagre mere end 15.000.000 ton CO2 årligt, allerede i 2031, og hos Hirtshals Havn er de håbefulde om, at det nordjyske projekt vil imponere juryen til ESPO Award.

"Vi er stolte over at repræsentere et projekt, der sætter Hirtshals Havn på det grønne verdenskort. Der er skarp konkurrence blandt de ni deltagende havne ved ESPO Award, med mange visionære projekter inden for cirkulær økonomi. Men vi er håbefulde om, at vores CCUS-projekt vil bringe prisen med til Hirtshals," siger CEO ved Hirtshals Havn, Per Holm Nørgaard.

Foruden Hirtshals Havn er Port Antwerp-Bruges (Belgien), Port of Gdansk (Polen), Port of Bilbao (Spanien), Port Authority of Castellón (Spanien), Port Authority of Huelva (Spanien), Port of Las Palmas (Spanien), Port of Sevilla (Spanien) og Gothenburg Port Authority (Sverige) tilmeldt ESPO Award 2024.

Prisen overrækkes ved et awardshow i Bruxelles den 6. november 2024, hvor en international jury vil kåre vinderen.

Powered by Labrador CMS