Virksomhedsprofil:

Ocean Prawns - Mere end 40 år i arktiske farvande

Historien om Ocean Prawns handler om mere end blot en virksomhed. Det er et livsværk, der strækker sig mere end fire årtier tilbage og trækker tråde mellem Danmark og Grønland.

Offentliggjort Sidst opdateret

Ocean Prawns er en bornholmsk rejekoncern med mere end 40 års fiskerierfaring fra de arktiske vande, hvor der fiskes MSC-mærkede rejer og hellefisk. Men det er også et livsværk, hvor fiskeskipper og medejer Kristian Barslund Jensen har oplevet fiskeriets udvikling og selv har stået på broen som skipper i de stormfulde, kolde og isfyldte farvande ved Canada, Grønland, Nordnorge og Svalbard. 

Kristian er søn af en fiskerfamilie, og ligesom sin far fiskede han laks først i Norge og siden i Grønland. I 1976 bliver Kristian kompagnon med den lokale laksefisker Birger Pedersen, og det bliver starten på Ocean Prawns rejeeventyr. De to bornholmske laksefiskere pantsatte alt, hvad de ejede, og optog et større lån i de lokale sparekasser, hvorefter de byggede deres første rejetrawler Ocean Prawns, som stod klar i 1978. 

Fiskeskipper og medejer Kristian Barslund Jensen (t.v.) og administrerende direktør Daniel Barslund.

Rejefiskeriet var en kæmpe succes fra start, og der blev tjent gode penge, som gav dem mod på at investere i flere trawlere. Kompagnonerne supplerede hinanden godt, og de skiftedes til at være på land og på havet.

Store udvidelser

I 80’erne og 90’erne satsede Kristian og Birger i stigende grad på rejefiskeri i Canada i samarbejde med de canadiske selskaber Newfound Trading Ltd, Clearwater Seafoods Inc, Harbour Grace Shrimp Co Ltd samt Pikalujak Fisheries Ltd. De indgik desuden et samarbejde med det franske selskab Compagnie des Pêches Saint-Malo om at fiske deres respektive rejekvoter ved Grønland. Begge fungerer i bedste velgående i dag, og der er siden kommet flere til inden for rejefiskeriet, idet kvoter er altafgørende.

I 1997 dør Birger pludseligt ombord på jomfruturen med skibet Ocean Tiger. Kristian fortsætter som eneejer i en årrække indtil et generationsskifte bliver gennemført. I dag er Kristians søn, Daniel Barslund, administrerende direktør for koncernen.

Powered by Labrador CMS